Trampa igång våren med Svenska Cykelmässan

Svenska Cykelmässan 3-5 mars är den perfekta kickstarten på våren. Då slår vi upp portarna till Svenska mässan i Göteborg och bjuder på det mesta och bästa av Cykelsverige.

– Branschen gör en storsatsning för att hylla världens bästa transportmedel och bidra till den energi som cyklingen är inne i. Cykling är hälsosamt, miljövänligt och kul, säger Joakim Stenberg, vd på Cykelbranschen.

På Svenska cykelmässan finns de senaste och hetaste cyklarna, prylarna och kläderna. Men mässan kommer också att fyllas av inspirerande föredrag med namnkunniga profiler, spektakulära events och utställningar.

– Cykeln är en självklarhet för allt fler, oavsett om det handlar om träning, tävling, pendling eller äventyr. Vi vill visa på cyklingens bredd, att det är något som passar alla. Så oavsett om du är hängiven cyklist eller nyfiken på cykling kommer det att finnas massor att upptäcka på mässan, säger Björn Delin, VD för BraMässor som producerar Svenska Cykelmässan
Här är ett axplock av allt som kommer att finnas under Svenska cykelmässan.

  • På elcykelbanan kan du prova på elcyklar av alla typer. Och det händer massor med spännande saker på elcykelområdet. Med elassistans kan du cykla långt, enkelt och bekvämt utan att svettas – men med en hälsosam dos motion. Elcykeln lockar också många som annars inte cyklar och är ett perfekt komplement till bilen, både för pendling och på fritiden.
  • Cykla i Sverige är samlingsplatsen för den växande cykelturismen. Här kommer du att inspireras till nya upplevelser på två hjul – vackra leder, fantastiska matupplevelser och spännande äventyr.
  • Sveriges cykelriksdag tar pulsen på politikerna som bestämmer om framtidens cykelsatsningar. Vad vill egentligen politikerna? Och vad vill folket? Missa inte chansen att höra om framtidens Cykelsverige och passa på att ställa just din fråga!