INSPIRERAS VID STORA SCENEN!

Här nedan kan du ta del av seminarieprogrammet 2018!


11.00 Tomas Gustafson – skridskolegend och cyklist
Lyssna till Tomas Gustafson som hängivet berättar om sitt idrottande. Under sin aktiva tid som skridskoåkare vann han bl s tre OS-guld och nu som cyklist kör han i sommar sin nionde Vätternrunda och femte Cykelvasa. Tomas pratar om mål, engagemang och hängivenhet, både ur ett elitperspektiv och en strävsam motionärsvardag. 

12.00 Invigning
Miljöminister Karolina Skog, Finansmarknads- och
konsumentminister Per Bolund, OS-medaljören Emma Johansson med flera inviger Svenska Cykelmässan.

13.00 Sveriges Cykelriksdag – så blir framtidens Cykelsverige
Sveriges cykelriksdag samlar politiker, experter och engagerade för att ställa frågor och kräva svar. Representanter från riksdagspartierna frågas ut av en expertpanel i ett klassiskt debattformat där du i publiken kan vara delaktig.

Deltagare:
Karin Ernlund – Centerpartiet
Jakob Forssmed – Kristdemokraterna
Nina Lundström – Liberalerna
Sofia Arkelsten – Moderaterna
Lorentz Tovatt – Miljöpartiet 
Johan Andersson – Socialdemokraterna
Emma Wallrup – Vänsterpartiet
Carl Gustafsson – Sverigedemokraterna

Expertpanel:
Anna Niska – VTI
Tony Grimaldi – Cycleurope
Irene Isaksson-Hellman – IF
Lars Strömgren – Cykelfrämjandet
Katarina Bergstrand – Sweden By Bike
Stefhan Klang – Svenska Cykelförbundet

Moderator: Klas Elm

15.00 Cykelolyckor och trender
Hur påverkar nya hastighetsbegränsningar i storstäder, när och var sker flest olyckor och hur kan vi få till en tryggare cykelvardag? Lyssna till Irene Isaksson-Hellman, Trafiksäkerhetsforskare på If när hon berättar om spännande trender i olycksstatistiken och ger 10 skarpa och ibland kontroversiella förslag på hur vissa lagar och regler borde förändras för en bättre samverkan mellan cyklister och andra trafikanter.

15.45 Tips och erfarenheter inför årets MTB lopp – Så förbereder du dig!
Kom och träffa Conny Björnehall, Teamchef för Team Merida Cykelvasan. Vi berättar om hur du kan blir en bättre cyklist och hur man kan utvecklas genom rätt träning, rätt kost, rätt inställning och ha väldigt roligt. Följ med på resan om hur Team Merida Cykelvasan startade och har utvecklats. Du kommer att få med dig kunskap från Långloppscupen och Cykelvasan. Tips som gör att du kanske klarar din utmaning ännu bättre. Hur gör man för att klara livspusslet? Träning, jobb, barn och hemska tanke – förkylningar. Vi lovar ett pass fullt med energi och nyttigheter.

16.30 Velochef och bakom grytorna hos Team Sky!
Lyssna till Henrik Orre när han berättar om sina fem år bakom grytorna hos ett av världens främsta cykel lag, Team Sky. Han kommer även berätta om sina kokböcker Velochef, samt visa ett litet smakprov på att hans nya film och bok som lanseras i maj.