INSPIRERAS VID STORA SCENEN!

12.00 Invigning
Svenska Cykelmässan invigs.

13.00 Sveriges Cykelriksdag – så blir framtidens Cykelsverige
Sveriges cykelriksdag samlar politiker, experter och engagerade för att ställa frågor och kräva svar. Representanter från riksdagspartierna frågas ut av en expertpanel i ett klassiskt debattformat där du i publiken kan vara delaktig.

15.00 Cykelolyckor och trender
Hur påverkar nya hastighetsbegränsningar i storstäder, när och var sker flest olyckor och hur kan vi få till en tryggare cykelvardag? Lyssna till Irene Isaksson-Hellman, Trafiksäkerhetsforskare på If när hon berättar om spännande trender i olycksstatistiken och ger 10 skarpa och ibland kontroversiella förslag på hur vissa lagar och regler borde förändras för en bättre samverkan mellan cyklister och andra trafikanter.

16.00 Kommer inom kort!

17.00 Velochef och bakom grytorna hos Team Sky!
Lyssna till Henrik Orre när han berättar om sina fem år bakom grytorna hos ett av världens främsta cykel lag, Team Sky. Han kommer även berätta om sina kokböcker Velochef, samt visa ett litet smakprov på att hans nya film och bok som lanseras i maj.

10.45 Panelsamtal: Därför ska du cykla på semestern i sommar!

Sverige är både stort och vackert. Bästa sättet att upptäcka landskapet är att cykla genom det och få den där unika närkontakten som man inte får via andra transportslag. Här berättar representanter för några av landets hetaste cykelregioner om de möjligheter som finns både när det gäller cykling på vägar och mountainbike.

11.30 Ledande politiker i samtal om cykling
Varför är det viktigt att satsa på cykling? Vilka utmaningar står vi för inför framtiden? Vilka faktorer är de viktigaste att fokusera på? Vilken roll har politiker på kommunal och regional nivå? Lyssna till ett spännande samtal mellan några av landets ledande politiker när det kommer till cykling.

Panel:

  • Daniel Helldén, Stockholms stad (MP)
  • Emma Berginger, Lunds kommun (MP)
  • Gustav Hemming, Stockholms läns landsting (C)
  • Moa Rasmusson, Sollentuna kommun (L)

Moderator:

  • Lars Strömgren, ordförande i Cykelfrämjandet

12.30 Jorden runt på tusen dagar!
Nyss hemkommen från sin tre år långa cykelexpedition berättar Fredrika Ek om soloäventyret runt jorden; mötena med människor, drömmen som gick i uppfyllelse och kampen för att alla flickor ska ges chansen att förverkliga sin.

13.15 Livslång cykelglädje
Vägen och glädjen mot målet är det som är viktigast. Lyssna till OS-medaljören Emma Johansson när hon berättar hur viktigt det är att ha det kul och trivas för att nå framgång!

14.00 kommer inom kort

14.45 kommer inom kort

15.30 Velochef och bakom grytorna hos Team Sky!Lyssna till Henrik Orre när han berättar om sina fem år bakom grytorna hos ett av världens främsta cykel lag, Team Sky. Han kommer även berätta om sina kokböcker Velochef, samt visa ett litet smakprov på att hans nya film och bok som lanseras i maj.

16.05 kommer inom kort

12.30 Livslång cykelglädje Vägen och glädjen mot målet är det som är viktigast. Lyssna till OS-medaljören Emma Johansson när hon berättar hur viktigt det är att ha det kul och trivas för att nå framgång!

13.15 Velochef och bakom grytorna hos Team Sky!Lyssna till Henrik Orre när han berättar om sina fem år bakom grytorna hos ett av världens främsta cykel lag, Team Sky. Han kommer även berätta om sina kokböcker Velochef, samt visa ett litet smakprov på att hans nya film och bok som lanseras i maj.

14.00 Jorden runt på tusen dagar!Nyss hemkommen från sin tre år långa cykelexpedition berättar Fredrika Ek om soloäventyret runt jorden; mötena med människor, drömmen som gick i uppfyllelse och kampen för att alla flickor ska ges chansen att förverkliga sin.

14.45 Panelsamtal: Därför ska du cykla på semestern i sommar!

Sverige är både stort och vackert. Bästa sättet att upptäcka landskapet är att cykla genom det och få den där unika närkontakten som man inte får via andra transportslag. Här berättar representanter för några av landets hetaste cykelregioner om de möjligheter som finns både när det gäller cykling på vägar och mountainbike.