Upplev SVERIGES CYKELRIKSDAG den 16 mars!

Sveriges Cykelriksdag är den nya cykelpolitiska samlingspunkten i Sverige. Den 16 mars samlas toppolitiker, ledande experter och engagerade cyklister på Kistamässan i Stockholm för att debattera de hetaste cykelfrågorna.

Representanter från alla åtta riksdagspartierna kommer att få tuffa frågor av en panel med riktigt tunga experter på cykelområdet. Dessutom kommer publiken att kunna vara med att ställa frågor och tycka till.

Det blir en som en partiledardebatt i tv – men som som bara handlar om cykling. Det ska vara underhållande och informativt, och en form som tydliggör vad partierna egentligen vill med cyklingen i framtiden, säger Lars Strömgren som är ordförande i Cykelfrämjandet, en av arrangörerna bakom evenemanget.

Cykeln är framtidens transportmedel. De flesta experter är överens om att den kan bidra till att lösa många av framtidens utmaningar: folkhälsan, klimatförändringarna, ekonomin, infrastrukturen, våra växande städer, den levande landsbygden, integrationen för att nämna några viktiga exempel.

Cykling är inte ett särintresse utan något som berör alla. Och allt fler beslutsfattare inser att cyklingen är en del i alla de stora politiska frågorna. Samtidigt är det allt för sällan ord går till handling. Därför är det en fantastisk möjlighet att kunna samla beslutsfattare, experter och cyklister till Sveriges cykelriksdag, säger Lars Strömgren som är ordförande i Cykelfrämjandet, en av arrangörerna bakom evenemanget.

En viktig fråga som kommer att debatteras är vilka frågor de olika partierna vill driva inför valet.

Under 2017 kom regeringens nationella cykelstrategi och det finns stora förväntningar på vad strategin ska mynna ut i när det kommer till praktisk politik och verkliga åtgärder. Sveriges cykelriksdag är det perfekta tillfället att ställa de olika partierna till svars och diskutera de vassaste cykelpolitiska frågorna.

Sveriges Cykelriksdag kommer att hållas på Stora Scenen mitt i mässhallen kl. 13.00 – 14.40 den 16 mars. Alla är varmt välkomna, det enda du behöver gör är att lösa entré till mässan.

Cykelfrämjandet och Svensk Cykling är arrangörer av Sveriges cykelriksdag den 16 mars 2018 på Svenska Cykelmässan.

Välkommen till hela Sveriges Cykelmässa!