VAR MED PÅ PREMIÄREN AV SVERIGES CYKELRIKSDAG!

Sveriges Cykelriksdag är den nya cykelpolitiska samlingspunkten i Sverige. Den 3 mars samlas toppolitiker, ledande experter och engagerade cyklister på Svenska cykelmässan i Göteborg för att debattera de hetaste cykelfrågorna.

Representanter från alla åtta riksdagspartierna kommer att få tuffa frågor av en panel med riktigt tunga experter på cykelområdet. Dessutom kommer publiken att kunna vara med att ställa frågor och tycka till.

Det blir en som en partiledardebatt i tv – men som som bara handlar om cykling. Det ska vara underhållande och informativt, och en form som tydliggör vad partierna egentligen vill med cyklingen i framtiden, säger Lars Strömgren som är ordförande i Cykelfrämjandet, en av arrangörerna bakom evenemanget.

Cykeln är framtidens transportmedel. De flesta experter är överens om att den kan bidra till att lösa många av framtidens utmaningar: folkhälsan, klimatförändringarna, ekonomin, infrastrukturen, våra växande städer, den levande landsbygden, integrationen för att nämna några viktiga exempel.

Cykling är inte ett särintresse utan något som berör alla. Och allt fler beslutsfattare inser att cyklingen är en del i alla de stora politiska frågorna. Samtidigt är det allt för sällan ord går till handling. Därför är det en fantastisk möjlighet att kunna samla beslutsfattare, experter och cyklister till Sveriges cykelriksdag, säger Lars Strömgren som är ordförande i Cykelfrämjandet, en av arrangörerna bakom evenemanget.

En viktig fråga som kommer att debatteras är regeringens kommande nationella cykelstrategi.

Det finns stora förväntningar på strategin, som många hoppas ska bli ett viktigt steg mot att Sverige blir en verklig cykelnation. Men det finns också många frågetecken och farhågor. Sveriges cykelriksdag är det perfekta tillfället att diskutera strategin.

Sveriges Cykelriksdag kommer att hållas på Stora Scenen mitt i mässhallen kl. 13.00 – 14.40 den 3 mars. Alla är varmt välkomna, det enda du behöver gör är att lösa entré till mässan.

Sveriges Cykelriksdag sänds också live på SVT 2 och på SVT Play

Deltagande politiker
Ola Johansson – Centerpartiet
Jakob Forssmed – Kristdemokraterna
Nina Lundström – Liberalerna
Erik Ottosson – Moderaterna
Karin Svensson-Smith – Miljöpartiet
Johan Andersson – Socialdemokraterna
Jimmy Ståhl – Sverigedemokraterna
Emma Wallrup – Vänsterpartiet

Deltagande experter
Anna Niska – VTI
Krister Isaksson – Sweco
Tony Grimaldi – Cycleurope
Helena Stigson – Folksam
Tommy Gustavsson – LOK-gruppen
Lars Strömgren – Cykelfrämjandet

Cykelfrämjandet och Svensk Cykling är arrangörer av Sveriges cykelriksdag den 3 mars 2017 på Svenska Cykelmässan.

Välkommen till premiären av Sveriges Cykelmässan!