AKTIVITETER HÖGT SOM LÅGT!


Förutom alla utställare som finns på plats för att möta dig som besökare och visa upp just deras nyheter så kommer det också att finnas många aktiviter som sker i mässhallen under alla tre dagarna och som du som besökare kan antingen ta del av aktivit eller som åskådare.

Invigning
Första dagen på mässan, den 3 mars, så inviger ”Silver-Emma” Johansson tillsammans med representanter från Cykelbranschen mässan. Har du inte möjlighet att delta under invigningen har du möjlighet att lyssna till Emma Johansson även under lördagen och söndagen.

Program från Stora Scenen
Under alla dagar kommer du kunna lyssna till intressanta föreläsare, cykelexperter, politiker m.m som är där för att inspirera och informera om cykling.
För fullständigt progam klicka här!

Sveriges Cykelriksdag
Sveriges Cykelriksdag är den nya cykelpolitiska samlingspunkten i Sverige. Den 3 mars samlas toppolitiker, ledande experter och engagerade cyklister på Svenska cykelmässan i Göteborg för att debattera de hetaste cykelfrågorna. Var med du också! Det enda du behöver göra är att lösa entré till mässan!
Mer info om Sveriges Cykelriksdag

Elcykelbana
Elcyklar blir mer och mer populärt, du kanske går i tankar på att köpa en men hur känns det egentligen att cykla med en elcykel. På Svenska Cykelmässan har du möjlighet att testa just det. I E-hallen kommer det finns en elcykelbana där flera stora leverantörer finns på plats för att ta emot dig, instruera, informera och framförallt låta dig testa hur det är att cykla med elcykel!

Cykla i Sverige
Har du funderat på att upptäcka Sverige på cykel? I montern Cykla i Sverige träffar du företrädare för cykelleder, cykelområden och företag som arbetar med svensk cykelturism som kan hjälpa dig med vilka turer som finns och som lämpar sig för cykel.
Mer info om Cykla i Sverige

Hövding Live Event
Hövding, världens första airbag för cyklister, finns på plats för att demonstrera hur denna innovativa cykelhjälm faktiskt fungerar. Kl. 13:00 och 15:00 varje dag har du möjlighet att titta på Hövding Live Event i E-hallen.

Se och prova trial
I monter C04:32 har du möjlighet att inte bara se när proffsen visar hur trial ska gå till utan även prova på själv. Kl. 11:30, 14:30 och 16:30 varje dag är det uppvisning av Partille Trialklubb.

Standard Highwheel
The most iconic bike of all times. Höghjulingen var stor och spektakulär. I mer än 100 år har den varit försvunnen från våra vägar. Nu är den tillbaka! Säg JA till äventyret. En vanlig cykel må vara mer praktisk, men när det kommer till upplevelsen är höghjulingen överlägsen. Att cykla är som att flyga. Kl. 11.15, 12.15, 13.15, 14.15, 15.15, 16.15 visas höghjulingen på Show Arena (i mån av tid och plats finns det möjlighet att testa)

FollowMe Tandem
På Show Arenan har du möjlighet att prova på hur enkelt det är att cykla med FollowMe, hur lättanvänd och säker cykelkoppling gör cyklingen med ditt barn till en rolig upplevelse.

Me-Mover
Om du någonsin funderat på hur en trappcykel fungerar så har du nu möjlighet på Svenska Cykelmässan att prova! Besök monter D05:20 på Show Arena och testa Me-Mover!

Monark Exercise – C02:40

Inofficiellt testcykel-SM
Vem är ett wattmonster på riktigt och vilka lovar mer än vad de kan hålla? Dags att sålla agnarna från vetet och upp till bevis!

Lördag 4:e mars från kl 12:00 avgörs testcykel-SM i Monark Exercises monter C02:40
Testet görs under ledning av testexperterna från Aktivitus Testklinik & Coaching.
Dam och herrklass. Ingen föranmälan, drop in.
Regler: Herrar kör så länge de orkar på 5,5 watt/kg kroppsvikt eller på 450 watt. Man väljer ett alternativ innan. Damer kör på 4,5 watt/kg kroppsvikt eller på 350 watt. I övrigt samma. Cykeln som används är en kadensoberoende Monark LC7TT. Uppvärmning/cykelinställning max 5 min. Priser, ära och berömmelse till de främsta i respektive klass samt utlottning till alla som deltar.

Testa ditt VO2max!
I Monark Excersises monter på Cykelmässan kommer Aktivitus Testklinik finnas på plats och du kan där testa din maximala syreupptagningsförmåga (VO2max). Testet görs på en Monark testcykel och innebär att du kör så länge du orkar på stegrad belastning samtidigt som din utandningsluft mäts och analyseras. Testet är kostnadsfritt och tar 30 min inkl. uppvärmning. Boka ditt test här.

Testa din maxwatt!
Hur stark och explosiv är du? Testa i Monark Exercises monter C02:40. Roligt och snabbt test som alla kan göra under överseende av testproffsen från Aktivitus Testklinik & Coaching. Du trampar så fort du kan i 10 sekunder på en Monark 894E PeakBike där testet mäter din maximala effekt som utrycks i watt och watt/kg kroppsvikt. Thats it! Drop in och kostnadsfritt.