DET BUBBLADE AV AKTIVITETER


Förutom alla montrar med massa nyheter, prylar m.m. som besökarna kunde ta del av så kunde besökarna även delta och titta på flera aktiviteter som skedde inne i mässhallen.

Mässan invigs!
Miljöminister Karolina Skog, finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund och OS-medaljören Emma Johansson med flera invigde Svenska Cykelmässan.

Program från Stora Scenen
Under samtliga dagar löpte ett intressant seminarieprogram från scenen mitt i hallen. Det bjöds på allt från inspirationsföreläsningar av äventyrare och OS-medaljörer, frågestund med elcykelexperter till debatter med politiker.  
För fullständigt progam klicka här!

Sveriges Cykelriksdag
Sveriges Cykelriksdag är den nya cykelpolitiska samlingspunkten i Sverige. Den 16 mars samlades toppolitiker, ledande experter och engagerade cyklister på Svenska cykelmässan i Stockholm för att debattera de hetaste cykelfrågorna. 
Mer info om Sveriges Cykelriksdag

Elcykelbana
För de som gick i tankar på att köpa en elcykel men funderade på hur det känns att cykla med en elcykel finns chansen att testa just det.  I hallen fanns det en elcykelbana där flera stora leverantörer fanns på plats för att ta emot, instruera, informera och framförallt låta besökarna testa!

Kom och cykla med Team Merida Cykelvasan!
Kom och cykla en trevlig terrängtur med Conny Björnehall, Teamchef för Team Merida CykelVasan och bloggare på Vasaloppsbloggen. Ni kommer också att få cykla med flera av medlemmarna från Team Merida Cykelvasan. Det blir en rolig och lärorik tur som du inte vill missa.

Under Svenska Cykelmässan kör vi tillsammans en förmiddagstur på ca 1,5 h och betar av några av de trevligaste stigarna som Kista har att erbjuda. Samling 09.45 utanför ingången till Svenska mässan, fritt för alla att medverka. Medtag cykel, lämpliga kläder och en stor portion cykelpepp. Anmäl er här :https://www.facebook.com/events/405271069943772/ 

Nyhet! Workshops
I år kunde mässan även stoltsera med sin egna workshopyta där ett rullande schema med över 30 workshops-pass kördes alla dagar inom ämnen som service & mektips, trailforks, bikepacking, förstahjälpen och GoPro, en mängd handfasta råd och tips för stigcyklisten.

Schemat presenterades av karmatrails.se

Cykla i Sverige
För de som funderat på att upptäcka Sverige på cykel fanns samlingsmontern Cykla i Sverige där besökarna hade möjlighet att träffa företrädare för cykelleder, cykelområden och företag som arbetar med svensk cykelturism. Mer info om Cykla i Sverige

Nyhet! Emmas cykelskola
Mässan erbjöd även aktiviteter för de minsta cyklisterna! Här kunde barnen prova roliga och ovanliga cyklar samt lära sig trafikvett med hjälp av Cykelfrämjandets volontärer. Även cykel-relaterade pyssel fanns och alla barnen gick hem med ett häftigt diplom.

Uppvisning Trial!
Några av landets främsta visade upp sina konster! 

11:00 Trial
13:00 Enhjuling
14:00 Trial
16:00 Enhjuling