DET BUBBLAR AV AKTIVITETER


Förutom alla montrar som du kan besöka och ta del av alla nyheter, prylar och testa på som visas upp där så kommer du också kunna ta del av många aktiviteter som sker inne i mässhallen.

Mässan invigs!
Miljöminister Karolina Skog, finansmarknadsminister Per Bolund och OS-medaljören Emma Johansson med flera inviger Svenska Cykelmässan.

Program från Stora Scenen
Under alla dagar kommer du kunna lyssna till intressanta föreläsningar med elcykelexperter, politiker, os-medaljörer, bloggare m.m som är där för att inspirera och informera om cykling.
För fullständigt progam klicka här!

Sveriges Cykelriksdag
Sveriges Cykelriksdag är den nya cykelpolitiska samlingspunkten i Sverige. Den 16 mars samlas toppolitiker, ledande experter och engagerade cyklister på Svenska cykelmässan i Stockholm för att debattera de hetaste cykelfrågorna. Var med du också! Det enda du behöver göra är att lösa entré till mässan!
Mer info om Sveriges Cykelriksdag

Elcykelbana
Du kanske går i tankar på att köpa en elcykel men funderar på hur känns det egentligen att cykla med en sådan? På Svenska Cykelmässan har du möjlighet att testa just det. I hallen kommer det finns en elcykelbana där flera stora leverantörer finns på plats för att ta emot dig, instruera, informera och framförallt låta dig testa hur det är att cykla med elcykel!

Kom och cykla med Team Merida Cykelvasan!
Kom och cykla en trevlig terrängtur med Conny Björnehall, Teamchef för Team Merida CykelVasan och bloggare på Vasaloppsbloggen. Ni kommer också att få cykla med flera av medlemmarna från Team Merida Cykelvasan. Det blir en rolig och lärorik tur som du inte vill missa.

Under Svenska Cykelmässan kör vi tillsammans en förmiddagstur på ca 1,5 h och betar av några av de trevligaste stigarna som Kista har att erbjuda. Samling 09.45 utanför ingången till Svenska mässan, fritt för alla att medverka. Medtag cykel, lämpliga kläder och en stor portion cykelpepp. Anmäl er här :https://www.facebook.com/events/405271069943772/ 

Workshops
Välkommen till mässans workshopyta där vi har ett rullande schema, start med nytt ämne varje halvtimme. Det är drop-in utan kostnad, men få platser för att du enkelt ska ha frågemöjlighet i det lilla formatet.

En variation av olika ämnen där vi under tre mässdagar kommer ha över 30 workshops-pass inom ämnen som service & mektips, trailforks, bikepacking, förstahjälpen och GoPro, en mängd handfasta råd och tips för stigcyklisten.

Schemat presenteras av karmatrails.se

Cykla i Sverige
Har du funderat på att upptäcka Sverige på cykel? I montern Cykla i Sverige träffar du företrädare för cykelleder, cykelområden och företag som arbetar med svensk cykelturism som kan hjälpa dig med vilka turer som finns och som lämpar sig för cykel.
Mer info om Cykla i Sverige

Emmas cykelskola
Mässan kommer även erbjuda aktiviteter för de minsta cyklisterna!  Låt barnen prova roliga och ovanliga cyklar samt lära sig trafikvett med hjälp av Cykelfrämjandets volontärer. Även cykel-relaterade pyssel kommer att finnas, och alla barnen ska kunna gå hem med ett häftigt diplom.

Uppvisning Trial och Enhjuling!
Ta del när några av landets främsta visar upp sina konster! Här nedan är tiderna för uppvisning varje dag. Du har också möjlighet att testa, om du vågar!

11:00 Trial
13:00 Enhjuling
14:00 Trial
16:00 Enhjuling