Henrik Orre från Team Sky fixar proffsens mat

Team Skys kock Henrik Orre är på plats på Svenska cykelmässan 3-5 mars där han berättar han om framgångsresan med Team Sky ur en kulinarisk synvinkel och visar hur du kan laga din egen prestationsmat med smak och kvalitet i fokus.

– Det är ett perfekt tillfälle att inspirera fler att prova på. Genom att börja med enkla saker och gå framåt i små steg är det faktiskt inte så svårt att göra riktigt bra bra mat som passar just din nivå och dina utmaningar, säger Henrik Orre.

Från Svenska Cykelmässans stora scen kommer Henrik Orre också att ta besökarna bakom kulisserna till världens största cykeltävlingar – och berätta mer om Team Skys framgångsrecept.

– Det var helt fantastiskt att vara med när laget vann Tour de France, både 2015 och när de försvarade titeln 2016. Att få uppleva hela stämningen när laget infriade förväntningarna är otroligt, säger Henrik Orre.

Cyklingen har funnits med Henrik Orre sedan barnsben. Både pappan Magne och brorsan Henning var tävlingscyklister i norska landslaget.

Men kärleken till mat ledde till kockyrket – med stora framgångar. Henrik Orre har jobbat på några av de bästa krogarna i Skandinavien, bland annat som kökschef på Mathias Dahlgrens Matsalen i Stockholm, en restaurang belönad med två Michelinstjärnor.

Sedan 2011 har han kombinerat de två passionerna cykel och mat och är nu kock för ett av världens bästa cykellag, Team Sky.

Henrik Orre

Missa inte Henrik Orre som håller föredrag och uppvisningar under Svenska Cykelmässan 3-5 mars i Göteborg, Svenska mässan. Henrik Orre har också skrivit storsäljande boken Vélochef: mat för träning och tävling och utkommer under våren med en uppföljare. Passa på att ta del av stjärnkockens tips för att laga riktigt bra cykelmat själv – utan krångel.